Keynotes bieden zelfbewustzijn


In mijn verhaal verwerk ik mijn ervaringen die starten op het moment dat ik als jonge militair in 1999 de loodzware 9 maanden anti terreur opleiding begon bij de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten van de Koninklijke Marchaussee. Ik geef hiermee een inkijk in een gesloten geheime wereld. Verhalen van gebeurtenissen die plaatsvinden terwijl de meeste mensen gerust slapen. De ervaringen, belevenissen en ontberingen uit die opleidingen werden toegepast in de praktijk als teamlid en later als teamleider.

Ik vertel verhalen over mijn ervaringen in een extreme context. Echter maak ik wel de tranfer naar het bedrijfsleven zodat mijn verhaal of in ieder geval elementen daarvan toepasbaar zijn voor jou. Dit is feitelijke aanvang van de zelfbewustzijnsfase van high performance. weten waar je nu staat en wat er nog mogelijk is om te bereiken. Je kan niet excelleren op het hoogste niveau met een gemiddelde inspanning en instelling. Met mijn verhaal wil ik je aanzetten om de 'je best doen is goed genoeg' mindset' om te buigen naar een high performance mindset.

Laat je met de keynote inspireren en verrassen hoe eenvoudig jij de succesfactoren kan gebruiken in jouw leven, team of organisatie. Binnen de Special Forces is de context extreem maar wordt het verschil gemaakt op de ontwikkeling van de individuele soft skills. Het proces dat tot samenwerking leidt heeft opvallend veel kenmerken met die van teams binnen bedrijven en organisaties. Na het beluisteren van onze sprekers zal jij na een uur al anders kijken naar jouw huidige samenwerkingsverbanden.


Leiderschap in of juist uit de context

Een veel besproken onderwerp, waar ontzettend veel theoretische kennis over beschikbaar is. Ik plaats leiderschap in bepaalde context en dat maakt het interessant. Ervaringen van leiders die onder de slechtst denkbare omstandigheden als een krachtig stabiel voorbeeld leiding gaven over high performance teams.  Dit combineren ik met de theoretische kennis over leiderschap en dat maakt deze keynotes tot zeer waardevol. Ik ben een leider die op het moment dat het mis gaat voor het team gaan staan en volledige verantwoordelijkheid neemt. Ik sta tussen het team om actief mee te werken en wanneer de beloning gegeven wordt sta ik achter het team om hen de prioriteit te gunnen. Mijn kernwaarde is trouw en mijn motto is "Lead by example".


7 human performance skills brengen je naar jouw Next Level

Alles is terug te herleiden naar de human skills. Bij ieder mens aanwezig maar slechts bij enkelen echt goed doorontwikkeld. We zijn langzamerhand aan het vergeten om mens te zijn. Dit is geen onwil maar simpel gewoon geen of onvoldoende aandacht voor in het tradionele technische scholingsproces. Mission analyses, communicatie, situational awareness, adaptibillity, leadership, assertiveness en decision making zijn de skills waar ik mij op focus. Op indivueel tot organisatorisch niveau. Luister eens naar dit verhaal en zie wat je zowel zakelijk als privé kan bereiken wat nu onhaalbaar lijkt.

Bedrijven, scholen, stichtingen of evenementen boeken mij voor een betrokken verhaal afgestemd op een onderwerp of specifieke situatie.

Contact