High Performance

In bijna 11 jaar heb ik ervaring opgedaan in het leiden van high performance teams (HPT) binnen de elite eenheden van Defensie en Politie. Beschikken over zo'n team zal het verschil maken binnen organsaties. Onderdeel uitmaken van zo'n team geeft een onbeschrijvelijke sensatie. Zonder enige moeite ben je in staat om je eigen belangen ondergeschikt te maken aan het team belang. Je weet dat ieder teamlid dit doet. Ongeacht de omstandigheden. Werkzaamheden worden nu zeer goed voorbereid, ieder teamlid krijgt daarin een verantwoordelijkheid en wordt geacht de leiding te nemen over dat onderwerp. Eenmaal aan het werk functioneer je als een geheel en alleen zo wisten we altijd de meest complexe doelen te bereiken. Het teamoptreden en eigen handelen werd na de actie minitiues geevalueerd op de 7 sleutel elementen:

1. Mission analyses
2. Communication
3. Situational Awareness
4. Adaptibility
5. Leadership
6. Assertiveness
7. Decisionmaking


High performance is een keuze

Om een high perfomance team in te richten heb je naast high performance individuals ook een high performance organsiatie nodig. Er zijn honderden high performance experts te vinden die de stof briljant kunnen verwoorden. Het feitelijk implementeren blijft dan nog de uitdaging. Nu niet meer. Samen met onze opdrachtgevers bepalen we het niveau van de organsiatie aan de hand va nde 5 succesfactoren voro een high performance organisatie, we beginnen dan met het beoogde doel en welke specifieke eisen de individu aan zal moeten voldoen. De selectie van de kandidaten doen wij middels een beproefde methode en vervolgens gaan we het team samen stellen. Nu begint het echte werk pas en zullen wij hands-on het team naar hun maximale presatiatie coachen. Daarna dragen we het stokje over en is de organsiatie in staat om zelfstandig verder te groeien maar nu als high performance organisatie. Maak jij deze keuze om aan dit uitdagende traject te beginnen?


Resultaat

Doelen halen, in een prettige werksfeer waar ego's bijdragen en niet belemmeren en waar iedere medewerker actief de organisatiebelangen voorop stelt, klinkt als een utopie maar is het resultaat van deze methodiek. High performance zorgt dat jouw bedrijf op zowel startegsich als financieel vlak kan exelleren, beter dan de organsiaties die dit niet doen. Een gezodnere organsiatie met minder verzuim, verhoging van de kwaliteit van producten en diensten, minder fouten en een verhoging van zowel individuele als teamprestatie zijn concrete uitkomsten. Je krijgt vanaf de eerste minuut focus op wat moet gebeuren en daarin verantwoordelijkheid te nemen. Met ons team, volledig bestaande uit medewerkers die jarenlange ervaring hebben binnen de HPT wereld, krijg je het inzicht wat er moet gebeuren om dit te laten slagen binnen jouw organisatie. Wij hebben dit model ontwikkeld zodat het in en bij iedere organsiatie past. Van samenwerkingen in de zorg-, luchtvaart-, veiligheids- of commerciele sector, iedereen profiteerd van deze ulitieme vorm van prestatiegerichte samenwerking.

Pak die verantwoordelijkheid

Dit proces begin je als je echt stappen vooruit wilt zetten met je organisatie. Wil je eens sparren over je onderneming en daadwerkeijlijk de prestaties optimalseren? Neem dan voor de voorwaarden en beschikbaarheid contact met mij op via het contactformulier hiernaast.  

Contact