High Perfomance Team

In bijna 11 jaar heb ik ervaring opgedaan in het leiden van high performance teams (HPT) binnen de elite eenheden van Defensie en Politie. Een HPT is, naast een gedegen opleiding, een van de succesfactoren van deze eenheden. Onderdeel uitmaken van zo'n team geeft een onbeschrijvelijke sensatie. Zonder enige moeite ben je in staat om je eigen belangen ondergeschikt te maken aan het team belang. Je weet dat ieder teamlid dit doet. Ongeacht de omstandigheden. Werkzaamheden werden altijd zeer goed voorbereid, ieder teamlid kreeg daarin een verantwoordelijkheid en werd geacht de leiding te nemen over dat onderwerp. Er is in elkaar 100% vertrouwen dat de taken zorgvuldig uitgevoerd werden. Eenmaal aan het werk functioneer je als een geheel en alleen zo wisten we altijd de meest complexe doelen te bereiken. Het teamoptreden en eigen handelen werd na de actie minitiues geevalueerd op de 7 sleutel elementen:

1. Mission analyses
2. Communication
3. Situational Awareness
4. Adaptibility
5. Leadership
6. Assertiveness
7. Decisionmaking


HPT methodiek

Teamflow binnen high perfomance teams is uiteindelijk wetenschappelijk onderzocht. Samen met leden van speciale eenheden, top teams uit de sportwereld en bedrijfsleven gecombineerd met wetenschappers zijn onderzoeken verricht waaruit zeer interessante inzichten zijn ontstaan. HPT bleek niet alleen zeer effectief om het maximale bereik uit samenwerking te halen maar ook nog eens redelijk eenvoudig aan te leren wanneer je de basis, sleutelelementen en succesfactoren kent. Deze teams gingen plotseling van onbewust bekwaam naar bewuste bekwaamheid. Dit leverde een nog hogere prestatie op en verbeterde de interne cultuur en sfeer.


High performance in jouw bedrijf

Doelen halen, in een prettige werksfeer waar ego's bijdragen en niet belemmeren en waar iedere medewerker actief de organisatiebelangen voorop stelt, klinkt als een utopie maar is het niet. Middels een eenvoudig te implementeren stappenplan kan jouw organsiatie, afdeling of team beschikken over deze kennis. Dit is niet alleen leren maar vooral doen. Hands on! je krijgt vanaf de eerste minuut focus op wat moet gebeuren en daarin verantwoordelijkheid te nemen. Met ons team, volledig bestaande uit medewerkers die jarenlange ervaring hebben binnen de HPT wereld, krijg je het inzicht wat er moet gebeuren om dit te laten slagen binnen jouw organisatie.Wij hebben een model ontwikkeld dat in en bij iedere organsiatie past. Van samenwerkingen in de zorg-, luchtvaart-, veiligheids- of commerciele sector, iedereen profiteerd van deze ulitieme vorm van samenwerking.

Pak die verantwoordelijkheid

Dit proces begin je als je echt stappen vooruit wilt zetten met je organisatie. Wil je eens sparren over je onderneming en daadwerkeijlijk de prestaties optimalseren? Neem dan voor de voorwaarden en beschikbaarheid contact met mij op via het contactformulier hiernaast.  

Contact