Biografie


Ik ben Rico Briedjal. Ik ben 12 jaar werkzaam geweest bij Nederlandse militaire en politionele elite eenheden. In deze tijd en binnen de elite high performance teams heb ik altijd onder hoge internationale druk moeten presteren. Falen was geen optie en succes het enige doel. Ik leefde op de toppen van mijn kunnen en genoot van ieder moment. Een mooi kenmerk van mijn eenheden was dat de omstandigheden van de missies nooit optimaal waren terwijl wij toch te allen tijde de missiedoelen wisten te bereiken. Altijd, hoe onmogelijk deze ook aanvankelijk oogden. Ik ben trots op wat ik heb gedaan, trots op wie ik ben en trots op wat ik nu aan het doen ben.


Waarom ik dit verhaal vertel? De kernwaarden en mijn attitude zijn voor 85% aangeleerd. Allemaal door de 7 human performance skills door te ontwikkelen en daar nooit meer mee te stoppen. Mijn ervaringen en actiegerichtheid zorgen dat ik daarmee mijn leven kan verbeteren. Omdat ik het heb kunnen aanleren, wil ik dit nu gaan overdragen aan anderen zodat zij de positieve effecten kunnen gaan ervaren. Van de jeugd, die op scholen amper voorbereid worden op het echte leven tot performers die nieuwe uitdagingen aan willen gaan, ik wil graag een steentje bijdragen door mijn kennis te delen.


Mijn visie is dat in de huidige wereld waar individualisme en digitalisering steeds meer terrein aan het winnen is van de mens wil ik zorgen dat de mens beter in staat is om samen te werken door de menselijke vaardigheden sterker te ontwikkelen. De mensheid is tot dit niveau gekomen voornamelijk door samenwerking. We zijn aan het vergeten mens te zijn. Ik vind het tijd om daar verandering in te brengen door de mens te upgraden in wat zij al in zich heeft. Voor een proof of concept van deze visie, kijk maar gewoon om je heen, alles wat je ziet is tot stand gekomen door de samenwerking van mensen.


"Ik ben al vanaf kleins af aan bezig om mijzelf uitdagen door op het hoogste niveau te willen sporten of werken. Indien je het talent mist zal je dat moeten compenseren met wie je bent, dat is gelukt!"


Ik vertel een authentiek verhaal van mijn leven. Ik was een man met gemiddelde capaciteiten en in staat gebleken door gebruik te maken van mijn mindset aan extreme normen kon voldoen en zo mocht werken in omgevingen die elke dag gebruik kon maken van mijn maximale capaciteit, omdat mijn werk een groot afbreukrisico kende. Je best doen was absoluut niet voldoende , excelleren was de norm. Mijn kernwaarden zijn dan ook nooit meer verdwenen en ben nog steeds trouw aan de opdracht, trouw aan mijn bedrijf en trouw aan mijzelf.


Ik merkte op enig moment dat mijn ambitieniveau de organsiaties waar ik werkte oversteeg en moest dus lastige beslissingen nemen . Ik koos ervoor om de 'veilige' omgeving achter te laten en mijn nieuwe doelen te bereiken binnen het bedrijfsleven. Nu ben ik een andere fase van mijn leven terrecht gekomen. Na 10 jaar advies geven aan clienten in het bedrijfsleven wist ik dat er een goede basis was ontstaan om mensen, teams en organsiaties te helpen om doelen te bereiken middels skills en strategie├źn die mij zoveel hebben gebracht.


Wat mij zo ver gebracht heeft? Altijd op zoek gaan naar het volgende niveau. Altijd afvragen wat "The next level" is resulteerd in gedrag dat ik er alles aan wil doen om mijzelf te verbeteren. Niet alleen mijzelf maar ook mijn bedrijven en de kwaliteit van prodcuten of diensten die ik lever.


Ik heb inmiddels het vertrouwen dat door het nasteven van mijn kernwaarden ik niet onzeker hoef te zijn of ik het wel ga redden. Ik vertrouw op de capaciteiten die mij zijn aangeleerd en in welke context dan ook, heb ik de overtuiging datt ik kan presteren. Waarom? Omdat ik altijd mijzelf bij me heb. Hierdoor durf ik uitdagende doelen aan te gaan. Perfectie bestaat immers niet, het streven daarnaar wel. Ik zie fouten maken als een cruciaal onderdeel van high performance. Het gaat namelijk niet om de fout maar de omgang daarmee. Je staat gewoon altijd een keer vaker op dan je valt en dat kenmerkt mij.


__________